Dit zijn de speciale vaarten en themavaarten voor het seizoen 2018

Vaart naar kasteel Rhijnestein met een bezoek aan de fraaie tuin.

Op het terrein van het kasteel wordt u rondgeleid door een gids die u veel zal vertellen over het kasteel en de bijbehorende tuin.

Deze vaarten vinden plaats op zondag 6 mei, 8 juli (reeds volgeboekt) en 19 augustus.

De vertrektijd vanaf onze opstapplaats in Wijk bij Duurstede is 13.30 uur.

De toeslag hiervoor bedraagt € 4,00 p.p. (kinderen € 3,00).

Ook zijn er beperkte mogelijkheden dit in overleg als groepsvaart op een doordeweekse dag te boeken. Hiervoor wordt een toeslag van € 35,00 per groep gerekend. Vroegtijdig reserveren is hiervoor wel gewenst.

De duur van het geheel is natuurlijk enigszins afhankelijk van de tijd die er wordt besteed in de kasteeltuin.

Kersenvaart

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vindt in Cothen weer het jaarlijks kersenfestival plaats in de boomgaard tegenover De Pronckheer. Wij varen op deze dagen twee maal van De Pronckheer naar het centrum van Cothen en weer terug. Dit is natuurlijk een ideale gelegenheid om de door u aangeschafte kersen in alle rust te consumeren.
De vertrektijden vanaf De Pronckheer zijn om
13.00 uur en 14.30 uur. De vaart duurt ongeveer 1 uur en is toegankelijk voor maximaal 12 gasten. De kosten van deze vaart bedragen 5 Euro, op de Krommerijnder te voldoen.

Avondvaart

Deze avondvaart organiseren we op donderdag 12 juli. We vertrekken om 19.30 uur vanaf onze opstapplaats en varen u in de latere uurtjes van de dag naar Cothen en daarna weer terug naar Wijk bij Duurstede. Gedurende deze vaart vertellen wij u het nodige over de omgeving en de historie. Ook nu kunt u bij goede weersomstandigheden weer mooie foto's maken van de natuur en de omgeving in het altijd fraaie avondlicht.

Monet-vaartocht

Bij deze vaartocht staat het schilderen aan boord centraal, net als de schilder Monet.

Deze vaart wordt gehouden op donderdag 26 juli. De vertrektijd is om 10.30 uur en we zijn omstreeks 14.30 uur weer terug.

Ook hier is het vertrek natuurlijk weer van onze opstapplaats aan de Blauwe Pannen in Wijk bij Duurstede.
Hierbij vragen we boven het standaard tarief een toeslag van € 6,50 voor schildermateriaal. Neemt u uw eigen materiaal mee dan vragen we een toeslag van € 3,50. Er is een docent aan boord en u dient uw eigen lunchpakket mee te nemen.