Dit zijn de speciale vaarten en themavaarten voor het seizoen 2019

Utrecht-vaartocht

Het afgelopen jaar hadden we in principe toestemming om twee maal een vaart naar de binnenstad van Utrecht te organiseren. Helaas konden deze vaarten geen doorgang vinden vanwege ambtelijke restricties. We gaan er van uit dat in dit jaar 2019 deze vaarten wel door kunnen gaan. De restricties hebben vooral te maken met de sluispassages bij Cothen en Werkhoven.

Het plan is om de Utrechtvaart op te splitsen in drie dagen, te weten:

1e dag - Vaart van Wijk bij Duurstede naar Rhijnauwen met twee sluispassages te weten Cothen en Werkhoven. Bij Rhijnauwen kan de schuit de accu's laden en wij met de bus terug naar Wijk bij Duurstede.

2e dag - Met de bus naar Rhijnauwen en dan varen we naar de Oudegracht in Utrecht waar voor een tijdje uitgestapt kan worden. Hierna varen we weer terug naar Rhijnauwen. Hier kunnen de accu's weer geladen worden en wij met de bus weer terug naar Wijk bij Duurstede.

3e dag - Met de bus naar Rhijnauwen om van daar weer terug te varen naar Wijk bij Duurstede met weer de twee sluispassages bij Werkhoven en Cothen. Onderweg houden we ook nog een stop, waarschijnlijk bij de kantine van de tennisvereniging in Odijk, voor een korte pauze en om de accu's te laden voor het laatste stuk naar Wijk bij Duurstede.

 

Inmiddels hebben we groen licht gekregen voor deze vaarten in 2019. Om ecologische redenen mogen we deze vaarten pas organiseren vanaf 1 juli. Zodra de dagen bekend zijn laten we u dat hier weten.

zaterdag 14 september - Open Monumentendag

Op deze dag zijn er veel activiteiten rond kasteel Rhijnestein. Wij varen dan van 11.00 uur tot 17.00 uur verschillende keren tussen De Pronckheer en het kasteel.