Utrechtvaart

Ook in 2020 gaan we weer Utrechtvaarten organiseren..

 

De planning van deze vaarten voor dit jaar is nog niet bekend. Wij zijn hiervoor afhankelijk van de werkzaamheden die er in 2020 uitgevoerd worden op dit traject. Zodra hier duidelijkheid over is zullen wij dit hier kenbaar maken.

afgemeerd bij theehuis Rhijnauwen

onderweg naar theehuis Rhijnauwen

Tolsteegsingel

Oude Gracht

Vertrek om 09.00 uur vanaf theehuis Rhijnauwen.

Met buslijn 41 (bushalte Rhijnauwenselaan, dan ± 750 meter lopen)of de auto naar theehuis Rhijnauwen. We varen deze dag over de Kromme Rijn naar Utrecht. We passeren o.a. landgoed Amelisweerd, bij de Tolsteegbrug varen we rechtsaf over de Stadsbuitengracht langs de Tolsteegsingel en de Maliesingel en zo verder naar de Weerdbrug. Vandaar varen we via de Oude Gracht terug naar de Tolsteegbrug.

Onderweg zullen we in Utrecht nog een stop inlassen langs de Oosterkade vlak bij de Vaartscherijnbrug voor een korte pauze en om ook de accu's te laden. Tevens is daar gelegenheid om eventueel gebruik te maken van het toilet. Ook kunt U dan voor een bepaalde tijd de binnenstad van Utrecht bezoeken.

Hierna varen we weer terug naar theehuis Rhijnauwen. Voor u met de bus of de auto terug naar huis gaat kunt u hier nog wat gebruiken. De vaartijd is enigszins afhankelijk van eventueel oponthoud onderweg in de grachten en de duur van de tussenstop aan de Oosterkade.

Geschatte vaartijd ongeveer 7 uur.

Indien u één of meerdere dagen wenst mee te varen met deze speciale Utrechtvaarten kunt u zich opgeven bij de VVV, Markt 24 Wijk bij Duurstede, 0343-575995 of mailen naar info@vvvkrommerijnstreek.nl.

De kosten voor deze vaartocht bedragen € 33,- per dag. Voor de Utrechtvaarten geldt een maximum van 12 gasten.

Dranken zoals koffie, thee of fris worden door ons verzorgd maar een lunchpakket dient u zelf mee te nemen.

Denk aan uw OV-kaart als u met de bus heen of terug wil reizen.

Houdt u er rekening mee dat er geen toilet aan boord is en dat de mogelijkheden voor een sanitaire stop onderweg beperkt zijn.

 

Nog vragen over deze Utrechtvaart? Stel ze gerust op ons E-mailadres:  info@krommerijnder.nl.

 

Utrechtvaart