Utrechtvaart

Dit jaar gaan we voor het eerst van start met drie Utrechtvaarten.

Om deze vaarten mogelijk te maken zijn er verschillende hobbels genomen. Eén van de belangrijkste hobbels was de sluispassage in Cothen en Werkhoven. Hiervoor hebben zeven van onze schippers een opleiding gevolgd bij Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Aan het eind van deze opleiding hebben zij hiervoor hun certificaat ontvangen.

De Utrechtvaart hebben we opgesplitst in drie etappes (dagen) die u afzonderlijk kunt boeken.

We varen steeds op woensdag, donderdag en vrijdag en wel op de volgende data:

 

10, 11 en 12 juli;

31 juli, 1 en 2 augustus;

21, 22 en 23 augustus.

1e dag (woensdag) - Vertrek om 09.00 uur vanaf onze opstapplaats aan De Blauwe Pannen in Wijk bij Duurstede.

Vaart van Wijk bij Duurstede naar theehuis Rhijnauwen in Bunnik met twee sluispassages bij  Cothen en Werkhoven.

Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur langs de oever van de Kromme Rijn. Meer informatie over het theehuis vindt u achter het logo.

Bij het theehuis Rhijnauwen, eindpunt van deze dag, kunt u nog wat gebruiken voordat u met buslijn 41 terug naar Wijk bij Duurstede reist (bushalte Rhijnauwenselaan op ± 750 meter). Ook is het natuurlijk mogelijk om via het Kromme Rijnpad te voet terug te gaan richting Wijk bij Duurstede  en eventueel de bus 41 te nemen vanaf Bunnik, Odijk of Werkhoven.

Geschatte vaartijd 5-6 uur.

afgemeerd bij theehuis Rhijnauwen

onderweg naar theehuis Rhijnauwen

2e dag (donderdag) - Vertrek om 09.00 uur vanaf theehuis Rhijnauwen.

Met buslijn 41 (bushalte Rhijnauwenselaan, dan ± 750 meter lopen)of de auto naar theehuis Rhijnauwen. We varen deze dag verder over de Kromme Rijn naar Utrecht. We varen deze dag verder over de Kromme Rijn naar Utrecht. We passeren o.a. landgoed Amelisweerd, bij de Tolsteegbrug varen we rechtsaf over de Stadsbuitengracht langs de Tolsteegsingel en de Maliesingel en zo verder naar de Weerdbrug. Vandaar varen we via de Oude Gracht terug naar de Tolsteegbrug.

Onderweg zullen we in Utrecht nog een stop inlassen langs de Oosterkade vlak bij de Vaartscherijnbrug voor een korte pauze en om ook de accu's te laden. U heeft dan de gelegenheid om voor een bepaalde tijd de binnenstad te bezoeken. Hierna varen we weer terug naar theehuis Rhijnauwen. Voor u met de bus of de auto terug naar huis gaat kunt u hier nog wat gebruiken. De vaartijd is enigszins afhankelijk van eventueel oponthoud onderweg in de grachten en de duur van de tussenstop aan de Oosterkade.

Geschatte vaartijd ongeveer 7 uur.

Tolsteegsingel

Oude Gracht

3e dag (vrijdag) - Vertrek om 09.00 uur vanaf theehuis Rijnauwen.

Met buslijn 41 naar theehuis Rhijnauwen (halte Rhijnauwenselaan, dan ± 750 m. lopen). Vandaar  varen we terug naar Wijk bij Duurstede met onderweg weer de twee sluispassages bij Werkhoven en Cothen. Ook nu kunt u weer genieten van de prachtige natuur langs de oevers van de Kromme Rijn. Onderweg houden we ook nog een korte pauze in Odijk, bij de kantine van de tennisvereniging. Daar is gelegenheid om iets te gebruiken tijdens het bijladen van de accu’s.

De langere vaartijd en het bijladen van de accu’s heeft te maken met het varen tegen de stroming in.

Geschatte vaartijd ongeveer 9 uur.

 

Indien u één of meerdere dagen wenst mee te varen met deze speciale Utrechtvaarten kunt u zich opgeven bij de VVV, Markt 24 Wijk bij Duurstede, 0343-575995 of mailen naar info@vvvkrommerijnstreek.nl.

De kosten voor deze vaartocht bedragen € 33,- per dag. Voor de Utrechtvaarten geldt een maximum van 8 gasten.

Dranken zoals koffie, thee of fris worden door ons verzorgd maar een lunchpakket dient u zelf mee te nemen.

Denk aan uw OV-kaart als u met de bus heen of terug wil reizen.

Houdt u er rekening mee dat er geen toilet aan boord is en dat de mogelijkheden voor een sanitaire stop onderweg beperkt zijn.

Utrechtvaart