Vanaf eerste zaterdag in april t/m laatste zondag in oktober zijn de reguliere vaarten van de Krommerijnder elke zaterdag- en zondagmiddag. In  juli en augustus ook op de woensdagmiddag. Daarnaast is de Krommerijnder op alle door u gewenste dagen en tijden van de week beschikbaar voor groepsvaarten en themavaarten. U dient dit van te voren te reserveren.

De vertrektijden zijn om 13.30 uur van Wijk bij Duurstede naar Cothen. In Cothen is een korte pauze. In deze pauze keert de schipper de schuit voor de terugvaart naar Wijk bij Duurstede en heeft u als u wilt de gelegenheid iets te gebruiken in het café 'Het Molentje'. De schipper heeft voor u kortingskaartjes voor koffie met appelgebak. Ook kunt u hier gebruik maken van het toilet.

Ongeveer 3 uur lang laten wij u de prachtige natuur langs de oevers van de Kromme Rijn zien. Onderweg vertellen wij u de nodige wetenswaardigheden over de belangrijke rol die de Krommerijnder in onze regio speelde. Ook vertellen we u ook over de rol van Dorestad in de middeleeuwen, de gouden eeuw van Wijk bij Duurstede, het verval door de 80-jarige oorlog en de opgravingen en vondsten hier in onze gemeente. Samengevat bieden wij u de volgende vaartochten:

 

Reguliere vaarten:

   Op zaterdag-, zondag- en in juli/augustus ook op woensdagmiddag voor individuele deelnemers. Vertrektijd 13.30 uur.

   Volwassenen betalen € 9,50, kinderen t/m 12 jaar € 7,00.

Groepsvaarten:

   Voor een vaste groep deelnemers (maximaal 12). Kosten € 105,00. Dit kan op afspraak op alle dagen en vertrektijden.

Themavaarten :

   Deze worden via onze website en in de lokale bladen vermeld.

 

Er kunnen maximaal 12 passagiers mee. Entreebewijzen zijn verkrijgbaar bij de VVV aan de Markt 24 te Wijk bij Duurstede. Zonder te reserveren bij de VVV kunt u ook rechtstreeks opstappen en bij de schipper betalen maar u loopt dan wel het risico dat de Krommerijnder al is volgeboekt.

Informatie en boekingen:

VVV Wijk bij Duurstede,

Markt 24, tel. 0343-575995,

 

info@vvvkrommerijnstreek.nl

VVV Krommerijnstreek