19 november 2022 - Aankomst Sint Nicolaas in Cothen. Op zaterdag 19 november kwam Sint Nicolaas weer aan in Cothen met de krommerijnder. Daar het niet mogelijk is om met de stoomboot Cothen te bereiken op de Kromme Rijn is dit ook nu weer gebeurd met onze schuit. De Pieten en Sinterklaas hadden ondanks het koude weer erg veel plezier onderweg en de schipper kreeg ook een handje pepernoten. De aankomst was om ongeveer 13.30 uur bij het grasveldje bij restaurant 't Molentje.
4 augustus 2022 - lage waterstand in de Kromme Rijn. Op zaterdag 4 augustus stonden 12 gasten te wachten bij De Blauwe Pannen op de krommerijnder voor een tochtje over de Kromme Rijn. Tijdens m'n lunch werd ik gebeld door één van de schippers met de mededeling dat zij de ligplaats van de krommerijnder in het Balkengat niet konden verlaten omdat de waterstand nu hiervoor veel te laag was. Heel snel hebben we eerst de gasten ingelicht dat de door hun gereserveerde vaart onder deze omstandigheden geen doorgang kon vinden. Erg vervelend natuurlijk voor hun maar ze toonden gelukkig veel begrip voor de situatie. Snel hebben we daarna de gasten voor de eerstkomende vaarten ingelicht over deze situatie. Ook hier vond men het erg jammer maar hadden gelukkig ook veel begrip hiervoor. Het was erg moeilijk om in te schatten wanneer dit probleem weer achter de rug zou zijn maar als dit van de regen af zou hangen kon dit nog wel eens een paar weken gaan duren. Op maandagmorgen heeft het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de inlaat van de Kromme Rijn voorzien van een grote pomp zodat het rivierwater nu in de Kromme Rijn gepompt kon worden. Hierdoor wordt er nu 5 m³/minuut water uit de Lek de Kromme Rijn in gepompt. Gelukkig waren we na dit snelle ingrijpen van de HDSR op woensdag 3 augustus weer in staat te gaan varen.
9 april 2022 - herhaling EHBO-certificaat. Op zaterdag 9 april zijn onze schippers weer op herhaling geweest voor de verlenging van hun EHBO-certificaat. Hierdoor zijn de schippers er weer helemaal klaar voor om onze gasten op een veilige manier over de Kromme Rijn te vervoeren. Natuurlijk hopen we dit niet nodig te hebben dit vaarseizoen.
November 2021 - de krommerijnder weer uit het water. Na bijna drie jaar in het water te hebben gelegen, is de krommerijnder op 18 november uit het water getakeld en naar jachthaven ‘De Lunenburg’ getransporteerd. Ze staat daar nu op een beschutte plek buiten onder het winterdekzeil te drogen. Dat is ook wel nodig voordat het onderhoud kan worden uitgevoerd. ﷯De inventaris is eruit gehaald en de accu’s zijn overgebracht naar het bedrijf waar ze zijn aangeschaft, daar worden ze nu geregenereerd, zodat ze volgend seizoen weer zo goed als nieuw zullen zijn. Het onderwaterschip was in verrassend goede conditie, er was minder aangroei dan je zou verwachten. Het onderhoud moet vooral plaatsvinden aan de horizontale delen, die blootgesteld zijn aan zon en regen. Het plan is om zoveel mogelijk losse delen over te brengen naar de Vikinghal voor het onderhoud. Op de schippersbijeenkomst zal een onderhoudsplan worden gepresenteerd, want het is natuurlijk belangrijk dat er voldoende vrijwilligers kunnen meehelpen. De werkzaamheden zullen vanaf februari 2022 in fasen worden uitgevoerd. Het aflakken zal hopelijk ergens halverwege maart in de tent van de Lunenburg kunnen gebeuren. December 2020 - Schipperbitter "De Krommerijnder". Dit schipperbitter “De Krommerijnder”, welke verpakt is in een decoratieve zwarte kruik, is geproduceerd voor de Stichting Beheer Krommerijnder door Distilleerderij de Pronckheer uit Cothen met o.a. Kromme Rijnse kersen en wilde kruiden zoals waterpeper en watermunt geplukt langs en in de Kromme Rijn. De ets op de voorkant is gemaakt door Dick Velders en André van Zwieten heeft medewerking verleend aan de tekst op de achterkant. Eind december 2020 zag dit schipperbitter het levenslicht en is bij De Pronckheer te verkrijgen.